Klatovská výměna zkušeností 2017

image044

Skautská výměna zkušeností pro činovníky a činovnice (nejen) z klatovského okresu.

Cílem Klatovské výměny zkušeností (KVZ) je setkání činovníků a činovnic založené na výměně a sdílení zkušeností pro další skautskou činnost. Dílčím cílem je pokus o společné plánování akcí vedoucí k ještě lepšímu skatingu a zároveň šetření sil dobrovolníků.

KVZ se v případě dostatečného zájmu bude konat v rozmezí od ledna do března 2016. Půjde zřejmě o celodenní, sobotní setkání. Bližší termín včas upřesníme a bude vycházet z průsečíku největšího zájmu. Prostudujte si prosím přiložený výčet programových bodů, které by na setkání mohly zaznít.

Potenciální programové body:

skautské vzdělávání
čekatelky a vůdcovky – jak řešit potřebu vzdělávání mladších členů? Formou vysílání na kurzy anebo se v rámci okresu pokusit o postavení komise? Dokážeme vytvořit komisi pro VZ? Anebo se prozatím spokojíme s komisí na ČZ? (Komise pro VZ v sobě automaticky zahrnuje i komisi pro ČZ.)

čekatelský kurz – zájem účastníků a poptávka po vhodných přednášejících

zdravotnický kurz

akce
Svojsíkův závod

sdílení akcí – jedno středisko pořádá, zbylá se vezou (Skautské slavnosti na Otavě, Svárožná apod.)

tématické akce pro různé věkové kategorie – třeba setkání R&R formou letního treku po Šumavě, nebo na stanovém táboře apod.

sdílení členů
hostování na táboře – vhodné pro mladší členy, vyrazit na pár dnů až týden na cizí tábor

Junák
těžké otázky
hodnocení kvality
šumavská oblast
okres, kraj

Jde pouze o orientační nástin celého setkání. Finální podoba programu bude vycházet z vašich podnětů. Též uvítáme vaši ochotu zapojit se do setkání coby přednášející. Máte-li oblast nebo téma, které byste chtěli přiblížit ostatním, napište nám.

Aktuálně je pro akci KVZ následující zájem:

Středisko Předpokládaný počet účastníků Přednášející
Javor 7 1

Máte zájem o KVZ?

Máte-li zájem o účast na akci jako posluchač anebo aktivní přednášející, napište Džemíkovi. E-mail je josef.janda@javor.info .

Kdo je Džemík?
Džemík je činovník střediska Javor Klatovy, kde se angažuje jako hospodář. Kromě toho má přesahy do ORJ Klatovy a KRJ Plzeň, ve kterých působí v revizních komisích. Externě přednáší (a zkouší) hospodaření na čekatelských a vůdcovských kurzech Brdské lesní školy v Hořovicích.